publicaties

publicaties

Opgeruimd, over een oude belofte van ’n gestorven vader
Twee broers en een zus ontmoeten elkaar in de woning van hun overleden vader. De meubels zijn al opgehaald en de laatste spullen worden uitgezocht, maar wat moeten ze met de beloftes die hun vader heeft gedaan over de verkoop van het huis? Nemen zij beslissingen ‘in de geest van vader’ of bepalen ze zelf wat ze met de erfenis doen?

Bestellen
Het door Kontekst grafische vormgeving fraai vormgegeven tekstboek is te verkrijgen voor € 8,00 + €1,95 verzendkosten. Stuur een e-mail met uw naam, adres, postcode en woonplaats en maak het totaalbedrag van € 9,95 over op: NL84 ASNB 0708 1915 09 t.n.v. Luijmes, Nijmegen o.v.v. Opgeruimd tekstboek. Je ontvangt dan de factuur (incl. €9 % BTW) en het boekwerk op het opgegeven adres.

Anatomie van de acteur, een ordening van speltechnieken
De waaier is ontwikkeld voor acteurs, theaterdocenten, spelcoaches en regisseurs. Het is een ordening van een breed scala aan speltechnieken. Hiermee kan je spel naar een hoger niveau leiden. Met de verschillende technieken kan je als acteur werken aan je spel of als begeleider een les of repetitie opbouwen. Het vergemakkelijkt het geven van aanwijzingen en tips.

De speltechnieken vormen een basis om een leerweg op te zetten voor zich ontwikkelende spelers. Bijna veertig speltechnieken zijn overzichtelijk onderverdeeld in acht domeinen. Bij elk domein zijn voorbeelden van coachingstips opgenomen. De waaier is ook in het Engels verkrijgbaar.

Bestellen
De waaier is te verkrijgen voor €16,95 en €1,95 verzendkosten. Stuur een e-mail met uw uw naam, adres, postcode en woonplaats en maak het totaalbedrag van €18,90 over op: NL84 ASNB 0708 1915 09 t.n.v. Luijmes, Nijmegen o.v.v. Anatomie van de Acteur of o.v.v. Anatomy of An Actor. Je ontvangt dan de factuur (incl. €9 % BTW) en de waaier op het opgegeven adres.

 

Dynamisch Trainen
De waaier inspireert trainers en trainingsacteurs om speelse trainingen op te zetten. Met deze waaier laat je je deelnemers veelgebruikte communicatietheorieën op een praktische manier beleven. Je vindt er een handig overzicht van alle belangrijke modellen, zoals de Roos van Leary, de kernkwadranten van Ofman en de RET. Ook een beknopte uitleg over verschillende communicatietechnieken als feedback geven, LSD en gespreksfasen komt aan bod. Elke theorie heeft een passende oefening, waarmee je zorgt voor een optimale samenwerking tussen trainer en acteur.

De waaier is uitgegeven door Uitgeverij Thema. De waaier is niet meer leverbaar. 

Het Competentiespel
Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik erg goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed uit te kunnenvoeren? En welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben? Speel het Competentiespel en je krijgt antwoord op al deze vragen.

Competenties zijn kwaliteiten of vaardigheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Vrijwel alle competenties kunnen ontwikkeld worden. Die ontwikkeling begint met weten waar je nu staat, dus weten in welke mate je over bepaalde competenties beschikt en duidelijk weten waar je naartoe wilt, dus welke kwaliteiten je moet of wilt ontwikkelen. Het spel is uitgegeven door Uitgeverij Thema en is niet meer leverbaar.