theaterles

theaterles

Ik geef theaterlessen aan zowel beginnende als gevorderde spelers. Ik werk als docent bij ArtEZ University of Arts in Arnhem (opleiding Artist Educator op de Academie voor Theater & Dans) en heb jarenlang gewerkt bij De Lindenberg Huis voor de Kunsten in Nijmegen. 

Ik geniet ervan om mensen iets te leren, een steun in de rug te geven, een vonk vol passie mee te geven. Ruimte laten voor individualiteit, de kracht waarderen, benadrukken wat goed gaat. Met elkaar zoeken naar momenten die intens en mooi zijn.

Ik blijf me doorlopend scholen: door het werken in de praktijk, het volgen van workshops en het lezen van boeken en publicaties. Om enige orde in de veelheid te scheppen heb ik een systematiek ontwikkeld die leidde tot een waaier met speltechnieken: ‘De anatomie van de acteur’. Aan de hand van het model wat ik gebruik is het mogelijk om snel een analyse te maken van datgene wat de acteur doet.


2010 – heden

Theaterdocent bij Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem. 

 


2006 – 2018

Regisseur bij De Lindenberg Centrum voor de Kunsten in Nijmegen. Diverse regieprojecten voor jongeren en volwassen. 

 


2006 – 2017

Docent tekst bij Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen bij De Lindenberg Centrum voor de Kunsten in Nijmegen. 

 


2008 – 2012

Theaterdocent bij Opleiding Artiest bij het ROC Nijmegen. Docent tekst en regie. 

 


1995 – 2002

Theaterdocent bij De Lindenberg Centrum voor de Kunsten in Nijmegen. Theaterlessen en regieprojecten voor jongeren. 

 


Gastdocentschap

Grote Broer Nijmegen, De Muze Tilburg, Het Blauwe Venster Nijmegen, Improvisatiegroep Pit Nijmegen, Docent theater Toneelschool Amsterdam, Kunst en Vliegwerk in Arnhem.